torstai 18. syyskuuta 2014

Woud

Viime viikolla löysin sattumalta uutta loistavaa musiikkia keikalta, jolle en ollut edes menossa. Siltasen musavisan jälkeen starttasi Oireklubi ja Woud niminen bändi alkoi kasata itseään lavalle. Jäimme kavereiden kanssa vielä hengailemaan mestoille hetkeksi. Jääminen kannatti. Uutta, kaunista ja taitavasti soitettua indie poppia soljui korviimme Siltasen lavalta. Olin haljeta ihastuksesta! Ei siinä vielä mitään, että soittajat ja laulaja osasivat hommansa, vaan myös se, että biisit olivat aivan loistavia. Setin kakkosbiisi Forest pudotti melkein penkiltä hienoudellaan. Harmillisesti tätä biisiä ei löydy bändin tuoreelta demolta. Videobiisi Mistakes teki myös suuren vaikutuksen. Suruäänistä alttoviulua ei myöskään turhan usein kuule keikoilla soitettavan. Hyvä Woud!


Woud - Mistakes



Olin niin yllättynyt bändin esityksestä, että tiesin heti seuraavan Musamannaa -postauksen tulevan olemaan tästä nimenomaisesta bändistä. Keikan jälkeen tartuin kynään ja lompakosta löytyneeseen kuittipaperiin ja lähdin haastattelemaan muusikoita pää täynnä kysymyksiä. En ole koskaan ennen tehnyt tälläistä bändihaastattelua ja vähän jännitti, mutta palava into oli heti saada tietää bändistä lisää.

Bändi on alun perin karkkilalaisten lapsuudenkavereiden Miikka Hakomäen ja Kalle Vainion perustama duo,  joka täydentyi Noora Valtosella myöhemmin. Miikka Hakomäki soittaa alttoviulua ja Kalle Vainio pianoa ja perkussioita. Noora Valtonen laulaa, tekee lyrikkaa ja myös ensimmäisen demon kaunis kansitaide on hänen käsialaansa. Bändin soittajilla on Sibelius-Akatemiassa hiotut taidot, mutta laulaja Nooralla ei ole musiikillista koulutustaustaa. Sitä on vaikea uskoa, sillä niin monipuolisesti ja vivahteikkaasti hän ääntä käyttää. Noora kertoi vain halunneensa kokeilla laulamista ja sai siihen tilaisuuden Woud'ssa. Kuittipaperille tekemieni muistiinpanojen sekavuudesta johtuen en saanut selvää bändin ja laulajan yhteydestä, mutta muistaakseni kyseessä on jonkinlainen sukulaisuussuhde. Opin virheistäni ja teen seuraavan haastattelun hieman perusteellisemmin ja kirjoitan selkeämmät muistiinpanot.

Bändi on keikkaillut kesällä kesällä jonkin verran Helsingissä. Bändiltä on ilmestynyt ensimmäinen demo ja yllä esitelty musiikkivideo. Bändillä ei ole vielä levytyssopimusta. Kannattaisi levy-yhtiön jätkien olla nyt hereillä. En yllättyisi, vaikka Woud menestyisi kansainvälisestikin. Kolmen biisin mittainen demo on kuunneltavissa kokonaisuudessaan bändin SoundCloud-sivulla. Sieltä voitte itse kuunnella, että millaista huippukamaa Helsingissä tällä hetkellä tehdään.

Woud'n esiasteelta eli Duo W:ltä löytyy YouTubesta myös Luomustudio-sessioissa tehty video, jossa Noora Valtonen laulaa. Hyvin tuntuu musiikki toimivan suomeksikin laulettuna, vaikka keikalla kuullut biisit esitettiinkin englannin kielellä. Tässä kappaleessa on komeat Erkka Mykkäsen lyriikat. 


Woud - Tulet, jäät



Lisää tätä! Lisää heti! Tahdon uudelleen Woud-keikalle!





Bändi: Woud
Mistä: Helsinki
Perustettu: 2012
Biisi: Mistake (demo 2014)
Tyypit:
Miikka Hakomäki (viola)
Kalle Vainio (piano)
Noora Valtonen (vocals)

Facebook: Woud
Bandcamp: Woud
SoundCloud: Woud
Tumblr: Woud
YouTube: Woud

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ajatuksesi!